اخبار

سمپوزیوم بین المللی پزشکی بازساختی در بیماری‌های مزمن و تحلیل‌رونده پژوهشگاه رویان برگزار می شود

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
سمپوزیوم بین المللی پزشکی بازساختی در بیماری‌های مزمن و تحلیل‌رونده پژوهشگاه رویان در تاریخ 15 آذر ماه سال جاری با موضوع" رویکردهای نوین سلول درمانی، ژن درمانی و مهندسی بافت در ایران و دنیا" برای دانشجویان/ اساتید دانشگاه/ پزشکان و مدیران با رشته‌های مرتبط و با سخنرانی اساتید برجسته ملی و بین‌المللی از کشورهای مختلف به صورت حضوری در محل سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار می‌شود

برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
در راستای نیل به اهداف بلندمدت چشم‌انداز علمی کشور و بهره‌گیری از ذخایر علمی دانشمندان و متخصصان ایرانی خارج از کشور، «برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور» به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به کشور، توسط مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری‌ پژوهشگاه رویان به‌عنوان یکی از "پایگاه های تخصصی همکار" اجرا می‌گردد تا در قالب حمایت از انجام طرح‌های علمی، پژوهشی و فناورانه همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، تأسیس شرکت نوپا، نظام وظیفه تخصصی و برگزاری سخنرانی‌ها و کارگاه‌های تخصصی، به ارتباط مؤثر متخصصان و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور یاری نماید.

تولید باند از کیتوزان سولفاته: محصولی زیست سازگار، ضد باکتری، با واکنش التهابی اندک

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
ساختار و عملکرد پوست می تواند بر اثر بریدگی، خراش، سوختگی، برش های جراحی و بیماری هایی مانند دیابت دچار اختلال شود. بهبود زخم فرایندی پیچیده و پیوسته است که در نتیجه تعامل میان بافت ها یا سلول های پیوند شده، عوامل رشد، سیتوکین ها (پروتئین هایی که به وسیله سلول ها ترشح شده و پیامی را به دیگر سلول ها منتقل می کنند) و ماتریکس خارج سلولی اتفاق می افتد.

استخراج سلول های بنیادی زایای مؤنث با استفاده از قابلیت چسبندگی به سطوح

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
این باور قدیمی که تعداد فولیکول ها در تخمدان پستانداران ثابت است با مشاهده ایجاد تخمک های جدید در تخمدان موش به چالش کشیده شد. در ادامه، استخراج و کشت سلول های بنیادی زایای مؤنث (female germline stem cells) از تخمدان موش و انسان این ادعا را تأیید کرد. با این حال مشکلات در تکرار استخراج این سلول ها باعث تردیدهایی در پذیرش وجود آنان شده است.

عدم تحمل گلوکز، سندرم های متابولیک و عوامل مؤثر بر دیابت بارداری در زنانی که از روش های کمک باروری استفاده می کنند: مطالعه مقایسه ای

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
دیابت بارداری یکی از شایع ترین اختلالات متابولیک است که به شکل عدم تحمل گلوکز در سه ماهه دوم یا سوم بارداری تشخیص داده می شود. از دلایل افزایش میزان ابتلا به دیابت بارداری می توان به افزایش سن مادران، پیشرفت روش های تشخیص، افزایش چاقی و رژیم های غذایی ناسالم درجامعه اشاره کرد.

پرفشاری خون در کووید 19 عاملی تشدید کننده یا پیامد ابتلا به ویروس است؟

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
بیماری ناشی از ویروس کرونا که منجر به سندرم حاد تنفسی می شود، نخستین بار در سال 2019 میلادی در شهر ووهان چین مشاهده شد و تاکنون 517 میلیون نفر به آن مبتلا شده و حدود 6.2 میلیون نفر به دلیل ابتلا به آن جان باخته اند. مشاهده شده است که ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و عوامل خطری مانند فشار خون بالا منجر به بروز علائم شدیدتری در مبتلایان به کرونا مانند تنگی نفس و هیپوکسی (کمبود اکسیژن) می شود.

معرفی نانو ذرات کندروئیتین سولفات بهینه سازی شده با کیتوزان به عنوان ابزار مناسبی برای انتقال هدفمند ژن به غضروف

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
استئوآرتریت شایع ترین بیماری مفصلی است که زندگی مبتلایان را با محدود کردن حرکتشان تحت تأثیر قرار می دهد. بنابر گزارش ها تا سال 2030 میلادی تنها در ایالات متحده 67 میلیون نفر به این بیماری مبتلا خواهند بود. زمینه ژنتیکی، آسیب های مفصلی و افزایش سن مهمترین دلایل ابتلا به این بیماری هستند.

برنامه تلویزیونی «رویان» روی آنتن شبکه یک رفت

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
مدیران شبکه‌ یک سیمای جمهوری اسلامی ایران پس از بازدیدی چند ساعته از پژوهشگاه رویان و در دیدار با مسئولان این مجموعه، از انتخاب «شعار جدید» شبکه‌یک سیما و تولید برنامه جدیدی به نام «رویان» استقبال کردند.

مهمانان کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از پژوهشگاه رویان بازدید کردند

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
در حاشیه برگزاری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی جمعی از مهمانان کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از پژوهشگاه رویان بازدید کردند. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه رویان، جمعی از مهمانان سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی شامگاه پنجشنبه 21 مهرماه در حاشیه این کنفرانس از بخش های متنوع پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و همچنین دستاوردهای علمی این مرکز بازدید به عمل آوردند.

حفاظت از عصب بینایی با کمک سلول های پیش ساز عصبی حاصل از تمایز سلول های بنیادی جنینی در حیوان مدل آزمایشگاهی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
حدود 5/0 تا 5 درصد از تصادفات وسایل نقلیه منجر به آسیب عصب بینایی می شوند. به دلیل محدودیت بازسازی سلول های گانگلیونی شبکیه، اگر آسیب عصب بینایی شدید باشد در نهایت منجر به نابینایی خواهد شد. روش های درمانی مرسوم شامل استفاده از داروهای محافظت کننده از اعصاب (neuroprotective) مانند کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب، یا انجام عمل جراحی برای رفع فشار بر عصب، بازده درمانی کمی دارند؛ به همین دلیل بخش زیادی از آسیب دیدگان که معمولاً از نسل جوان جامعه هستند بینایی خود را از دست می دهند.

بهینه سازی نانو ذرات انتقال دهنده دارو برای درمان موثرتر و کم خطرتر سرطان سینه

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
سرطان اختلالی جدی در سلامت انسان ها است که دومین علت مرگ در سراسر جهان محسوب می شود. یکی از سرطان های شایع، سرطان پستان است که بنا به گزارش ها دست کم 12 درصد زنان در طول حیات خود به آن مبتلا می شوند. مرسوم ترین روش درمانی سرطان، شیمی درمانی است که عوارض جانبی شدیدی دارد.

مهار پروتئین کیناز p38 پتانسیل تمایزی سلول های بنیادی پرتوان جنینی به اندودرم را افزایش می دهد

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
سلول­ های بنیادی جنینی انسان، با توجه به این مهم که توان تمایز به انواع سلول­های بدن انسان را دارند، ابزار مناسبی برای مطالعه مراحل ابتدائی تکوین جنین انسان و تمایز سلول­های آن محسوب می شوند. علاوه بر این می توان از توانایی این سلول­ها برای درمان طیف وسیعی از بیماری­ها با روش سلول درمانی سود جست. اما برای دستیابی به این امکان، درک درستی از چگونگی عملکرد این سلول­ها و شناخت مسیرهای پیام رسان درگیر در پرتوانی و تمایز آنان ضروی است.

بررسی ساز و کار مولکولی تاموکسیفن بر مسیرهای پیام رسان تغییر از حالت اپی تلیال به مزانشیمال در بیماران مبتلا به سرطان سینه

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
سرطان سینه یکی از رایج ترین سرطان ها در میان بانوان است. با وجود درمان ها و داروهای متنوعی که برای این بیماری استفاده می شود، متازتاز سلول های سرطانی به سایر اندام ها، به خصوص ریه، اصلی ترین علت مرگ مبتلایان به سرطان سینه است. یکی از داروهای مرسوم برای درمان سرطان سینه تاموکسیفن است که یک داروی ضد استروژن محسوب می شود.

سمپوزیوم بین المللی استخوان و غضروف پژوهشگاه رویان برگزار می شود

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
سمپوزیوم بین‌المللی استخوان و غضروف پژوهشگاه رویان در تاریخ ۳ تا ۴ آذر ماه سال جاری با موضوع" رویکردهای نوین بازسازی بافت استخوان و غضروف: از ایده‌ تا بالین" با رویکرد "پزشکی بازساختی و مهندسی بافت " برای دانشجویان/ اساتید دانشگاه/ پزشکان و مدیران با رشته‌های مرتبط و با سخنرانی اساتید برجسته ملی و بین‌المللی از کشورهای مختلف در دو روز و به صورت هیبریدی (حضوری و مجازی) در محل سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار می‌شود.

بررسی اثر سمی سلول های بنیادی مزانشیمی کشت داده شده به روش کلونی بر دریافت کننده پیوند: یک مطالعه استاندارد پیش بالینی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۶
سلول های بنیادی مزانشیمی با خصوصیات منحصر به فرد خود افق های جدیدی در درمان بیماری های التهابی و غیر التهابی ایجاد کرده اند. با این وجود بهره گیری بالینی از آنان نیازمند کنترل سختگیرانه است تا از رعایت قوانین و اصول مربوط اطمینان حاصل شود. ارزیابی های متعددی لازم است تا به یک محصول آزمایشگاهی اجازه استفاده بالینی داده شود؛ این ارزیابی ها شامل بررسی های آزمایشگاهی، مطالعات پیش بالینی و کارآزمایی های بالینی است.

پژوهش بر روی موش ها نشان داد: مواجه مادران با D-گالاکتوز ظرفیت تخمدانی دختران آنان را کاهش می دهد

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
محیط رحم نقشی حیاتی در سلامتی فرزندان ایفا می کند. هر گونه اختلال در هورمون ها، مواد مغذی و متابولیسم رحم طی دوران جنینی می تواند در طول زندگی، فرد را مستعد ابتلا به بیماری کند. یکی از انواع مونوساکارید ها که در محصولات لبنی و میوه هایی مثل انجیر یافت می شود D-گالاکتوز است، که بر روی جنین تازه تشکیل (تخم یا ovum) اثر سمی دارد.

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup