اخبار
سازمان پژوهش های علمی صنعتی و رویان در صدر جدول پژوهشگاه های ایران
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
رئیس مؤسسه استنادی علوم و پایش علموفناوری از رتبهبندی ۵۲ مؤسسه پژوهشی کشور خبر داد و گفت: بر اساس رتبهبندی مؤسسات پژوهشی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و پژوهشگاه رویان در صدر جدول قرار دارند.
نمایش آثار تعاملی موزهای و گردش علمی با پژوهشگران رویان برگزار می شود
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۳
نمایشگاه مشترک پژوهشگاه رویان و موزه ملی علوم و فناوری ایران با همکاری بانک مرکزی با عنوان «نمایش آثار تعاملی موزهای و گردش علمی با پژوهشگران رویان» از ۲۶ آذر الی ۱ دی ۱۴۰۱ در محل باشگاه بانک مرکزی برگزار میشود.
پژوهشگاه رویان مجموعهای امیدآفرین و الگو در کشور است
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۱
رییس جهاددانشگاهی با حضور در پژوهشگاه رویان از آن بهعنوان مجموعهای امیدآفرین در کشور نام برد و با تقدیر از اعضای این پژوهشگاه جهاددانشگاهی گفت: شما کار بزرگی انجام میدهید و تولد یک فرزند میتواند باعث خوشحالی اعضای یک خانواده شود و این موضوع برکات بزرگی دارد.
ژن های جای گرفته روی کروموزوم Y احتمالاً در تکوین سلول های پیش ساز عصبی از سلول های بنیادی جنینی انسان مؤثر هستند
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
کروموزوم Y در انسان، کروموزوم تعیین کننده جنسیت است. با وجود اندازه کوچک و حذف بسیاری از ژن ها، این کروموزوم در تکوین، تمایز و ناهنجاری های مبتنی بر جنسیت نقش تعیین کننده ای دارد. با وجود پژوهش های فراوان عملکرد ناحیه اختصاصی مذکر (MSY) در کروموزوم Y همچنان ناشناخته مانده است.
وزیکول های خارج سلولی استخراج شده از کره های سلولی متشکل از سلول های بنیادی مزانشیمی و سلول های غضروفی اثر درمانی بیشتری بر مدل حیوانی استئوآرتریت دارند
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۱۹
غضروف های شفاف (هیالین) با رویکردهای درمانی متفاوتی مانند دارو درمانی، جراحی و سلول درمانی قابل ترمیم هستند. این درمان ها با وجود اثر بخشی، بازده مورد انتظار را ندارند. اخیراً استفاده از وزیکول های خارج سلولی به عنوان درمانی مؤثر و فاقد سلول برای ترمیم ضایعات غضروفی مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، برای بازگرداندن عملکرد طبیعی غضروف آسیب دیده و دستیابی به درمان مؤثرتر، استخراج وزیکول های خارج سلولی باید از نظر کمّی و کیفی بهبود یابد.
مراسم روز دانشجو در پژوهشگاه رویان برگزار شد
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۱۵
مراسم گرامیداشت روز دانشجو به همت کانون دانشجویان در سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه رویان، آیین بزرگداشت روز دانشجو با حضور جلال رحیمیان، معاون سابق فرهنگی جهاد دانشگاهی، رئیس دانشکده علوم پایه و فناوری های نوین پزشکی، جمعی از اساتید و دانشجویان در محل سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار شد.
بازدید معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از پژوهشگاه رویان
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۱۵
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه رویان، دکتر یونس پناهی بعدازظهر یکشنبه سیزدهم آذرماه به همراه دکتر حمیدرضا بنفشه، مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پژوهشگاه رویان بازدید کردند.
بازدید رئیس سازمان بازرسی کل کشور از پژوهشگاه رویان
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بازدید کرد. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه رویان، دکتر ذبیح الله خدائیان، بعدازظهر سه شنبه اول آذرماه به همراه هیأت همراه از پژوهشگاه رویان بازدید کردند.
تفاهم نامه همکاری وزارت آموزش و پرورش و پژوهشگاه رویان: جشنواره علمی
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۹
آیین تبادل تفاهم نامه همکاری آموزش و پرورش با پژوهشگاه رویان در 29 آبان ماه سال 1401 در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد و با دستور وزیر محترم آموزش و پرورش، جشنواره علمی در حوزه علوم زیستی با عنوان "رویانا" هر ساله با همکاری پژوهشگاه رویان و در سطح دانش آموزی برگزار خواهد شد.
ساخت بانداژی جدید از ژل کربوپول غنی شده با پپتیدهای طبیعی برای تسریع بهبود زخم های حاصل از سوختگی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
در سراسر جهان سوختگی شایع ترین نوع آسیب به بافت های نرم است که می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی و حتی مرگ گردد. بر اثر سوختگی سه ناحیه آسیب دیده ایجاد می شود: ناحیه مرکزی که بیشترین آسیب را دیده است، ناحیه میانی که بر اثر ادم دچار اختلال در خون رسانی است و ناحیه پایانی که به آن هایپرمیا می گویند و با کمترین اسکار (اثر به جا مانده از زخم) بهبود می یابد.
استخراج، بررسی و مطالعه عملکرد وزیکول های خارج سلولی استخراج شده از لیشمانیا تارنتولا
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
لیشمانیا (Leishmania) گروهی از انگل های تک سلولی (protozoan) هستند. چرخه زندگی آنان پیچیده است و فرم های مختلف تکوینی آن به صورت متناوب بین پشه خاکی و میزبان منتقل می شود. گونه غیر بیماری زای آن لیشمانیا تارنتولا نام دارد و قادر به ایجاد عفونت در انسان نیست. مشاهده شده است که در گونه های بیماری زا وزیکول (ریزکیسه) های خارج سلولی می توانند عامل تشدید عفونت باشند.
حسین بهاروند، در لیست دو درصد برتر پژوهشگران پر استناد جهان
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
دکتر حسین بهاروند، عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان، در لیست دو درصد برتر پژوهشگران پر استناد جهان قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه رویان، دکتر حسین بهاروند، عضو هیأت علمی و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان، در حوزه پزشکی بالینی، در لیست دو درصد برتر پژوهشگران پر استناد جهان قرار گرفت.
سمپوزیوم بین المللی پزشکی بازساختی در بیماریهای مزمن و تحلیلرونده پژوهشگاه رویان برگزار می شود
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
سمپوزیوم بین المللی پزشکی بازساختی در بیماریهای مزمن و تحلیلرونده پژوهشگاه رویان در تاریخ 15 آذر ماه سال جاری با موضوع" رویکردهای نوین سلول درمانی، ژن درمانی و مهندسی بافت در ایران و دنیا" برای دانشجویان/ اساتید دانشگاه/ پزشکان و مدیران با رشتههای مرتبط و با سخنرانی اساتید برجسته ملی و بینالمللی از کشورهای مختلف به صورت حضوری در محل سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار میشود
برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
اخبار عمومی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
در راستای نیل به اهداف بلندمدت چشمانداز علمی کشور و بهرهگیری از ذخایر علمی دانشمندان و متخصصان ایرانی خارج از کشور، «برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور» به منظور انتقال دانش، تجربه و ایدههای فناورانه به کشور، توسط مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری پژوهشگاه رویان بهعنوان یکی از "پایگاه های تخصصی همکار" اجرا میگردد تا در قالب حمایت از انجام طرحهای علمی، پژوهشی و فناورانه همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، تأسیس شرکت نوپا، نظام وظیفه تخصصی و برگزاری سخنرانیها و کارگاههای تخصصی، به ارتباط مؤثر متخصصان و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور یاری نماید.
تولید باند از کیتوزان سولفاته: محصولی زیست سازگار، ضد باکتری، با واکنش التهابی اندک
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۲
ساختار و عملکرد پوست می تواند بر اثر بریدگی، خراش، سوختگی، برش های جراحی و بیماری هایی مانند دیابت دچار اختلال شود. بهبود زخم فرایندی پیچیده و پیوسته است که در نتیجه تعامل میان بافت ها یا سلول های پیوند شده، عوامل رشد، سیتوکین ها (پروتئین هایی که به وسیله سلول ها ترشح شده و پیامی را به دیگر سلول ها منتقل می کنند) و ماتریکس خارج سلولی اتفاق می افتد.
استخراج سلول های بنیادی زایای مؤنث با استفاده از قابلیت چسبندگی به سطوح
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۱
این باور قدیمی که تعداد فولیکول ها در تخمدان پستانداران ثابت است با مشاهده ایجاد تخمک های جدید در تخمدان موش به چالش کشیده شد. در ادامه، استخراج و کشت سلول های بنیادی زایای مؤنث (female germline stem cells) از تخمدان موش و انسان این ادعا را تأیید کرد. با این حال مشکلات در تکرار استخراج این سلول ها باعث تردیدهایی در پذیرش وجود آنان شده است.