اخبار

ساخت ایمنوسنسور الکتروشیمیایی بر پایه آنتی بادی cis P-tau برای استفاده بالینی در تشخیص زود هنگام آلزایمر

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
آلزایمر بیماری مزمن و پیشرونده مغزی است که با زوال پیشرونده حافظه، تغییرات فاحش شخصیتی، مشکلات شناختی، زوال عقل و سرانجام مرگ، شناخته می شود. ردیابی فسفوریله شدن فرم سیس پروتئین تائو (cis P-tau) می تواند به عنوان روشی برای تشخیص آلزایمر در مراحل ابتدایی مورد استفاده قرار گیرد. تشخیص زود هنگام آلزایمر با فراهم کردن امکان درمان و مهار بیماری در مراحل اولیه کمک شایانی به مبتلایان می کند.

پژوهشگر پژوهشگاه رویان، سرپرست جهاد دانشگاهی ایلام شد

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۲۹
با حکم رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر محمد پاکزاد، به سرپرستی جهاددانشگاهی واحد استان ایلام منصوب شد. دکتر حسن مسلمی‌نائینی در حکمی دکتر "محمد پاکزاد" را به عنوان سرپرست جهاددانشگاهی ایلام منصوب کرد.

مقایسه اثر عوامل مختلف بر بازده و خلوص جزایر لانگرهانس استخراج شده از لوزالمعده موش صحرایی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۲۶
بنابر گزارش فدراسیون جهانی دیابت، آمار مبتلایان به این بیماری بیش از 536 میلیون نفر در سال 2021 است و تا سال 2045 به بیش از 783 میلیون نفر خواهد رسید؛ آمارها مؤید این واقعیت است که دیابت مشکلی جدی در سلامت جامعه انسانی قلمداد می گردد. در لوزالمعده، جزایر سلولی کوچکی به نام جزایر لانگرهانس مسئول ترشح انسولین و تنظیم قند خون هستند.

بیان متفاوت ژن در بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با جنسیت های متفاوت: شریک جرم یا متهم اصلی؟

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
سرطان لوزالمعده یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر مبتلایان به سرطان در سراسر جهان است. میزان ابتلا و مرگ ناشی از این سرطان در برخی نقاط جهان، در مردان بالاتر است. با وجود همه تلاش های صورت گرفته کارایی روش های درمانی موجود اندک است و در بسیاری از بیماران، مقاومت دارویی روی می دهد.

رونمایی از محصول مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی پژوهشگاه رویان

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
همزمان با برگزاری هفتمین فن بازار ملی سلامت، از محصول سلولی «مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی پژوهشگاه رویان» رونمایی شد.

چهارمین سمپوزیوم بین المللی سرطان از آزمایشگاه تا بالین پژوهشگاه رویان برگزار می شود

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
سمپوزیوم بین المللی سرطان از آزمایشگاه تا بالین پژوهشگاه رویان در تاریخ ۵ و ۶ بهمن ماه سال جاری با موضوع رویکردهای پیشگیری از سرطان، تشخیص سرطان و درمان سرطان، در ایران و دنیا برای دانشجویان/ اساتید دانشگاه/ پزشکان و متخصصان با رشته‌های مرتبط و با سخنرانی اساتید برجسته ملی و بین‌المللی به صورت حضوری در محل سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار می‌شود.

برگزاری مسابقه پیامکی «جان‌فدا» توسط جهاد دانشگاهی ویژه جهادگران سراسر کشور

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۱۷
با فرارسیدن سومین سالگرد آسمانی شدن سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، مسابقه پیامکی «جان‌فدا» توسط اداره کل روابط عمومی جهاد دانشگاهی ویژه جهادگران سراسر کشور و خانواده آنها برگزار می‌شود.

بزرگترین دیوار نگاره ایران در میدان انقلاب رونمایی شد

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
همزمان با سومین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی، به همت سازمان زیباسازی و سازمان تبلیغات اسلامی، از دیوارنگاره میدان انقلاب تهران با تصاویر شهدای چهار دهه اخیر و شعار «شهادت؛ رسم فدائیان ملت» رونمایی شد.

۱۴ دی ماه، هفدهمین سالگرد درگذشت دکتر سعید کاظمی آشتیانی

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۱۰
هفدهمین مراسم سالگرد درگذشت دکتر سعید کاظمی آشتیانی، مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه رویان برگزار می شود. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه رویان، به مناسبت هفدهمین سالروز درگذشت دانشمند فقید دکتر سعید کاظمی آشتیانی مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه رویان مراسم گرامیداشتی در تاریخ ۱۴ دی ماه ساعت ۱۳:۰۰ در محل سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار خواهد شد.

استفاده از نانو ذرات مغناطیسی هوشمند و چند کاربردی در درمان سرطان: چالش های بالینی و چشم انداز آینده

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۱۰
سرطان یک اختلال جدی سلامت است که به معضلی جهانی تبدیل شده است. بر اساس آمارهای جهانی برای 36 نوع سرطان در 185 کشور در سال 2020 میلادی بیش از نوزده میلیون ابتلای جدید گزارش شده است. هر سال حدود ده میلیون مرگ بر اثر سرطان اتفاق می افتد که رتبه اول متعلق به سرطان ریه است و پس از آن سرطان های کولورکتال، کبد، معده و پستان قرار می گیرند.

مقایسه چند متغییری ام آر آی و الکتروانسفالوگرام با الکتروکورتیکوگرام به وسیله نمایش بصری اجسام در انسان

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
امروزه بیشتر مطالعات عصب شناسی در انسان به کمک روش های غیر تهاجمی مانند تصویر سازی تشدید مغناطیسی (ام آر آی) و الکتروانسفالوگرام انجام می شود. با این حال تفسیر دقیق داده های حاصل از روش های فوق بر فعالیت نورون ها هنوز به طور کامل میسر نشده است.

کشف ساز و کارهای بیماری زایی مشترک میان کووید 19 و پارکینسون: یک بررسی یکپارچه بیوانفورماتیک

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
بیماری کووید 19 که از دسامبر 2019 میلادی از سوی سازمان سلامت جهانی به عنوان پاندمی معرفی شد تأثیر زیادی بر بهداشت و سلامت عمومی در سراسر جهان گذاشت. مطالعات مختلف نشان داده اند که ابتلا به کرونا در دراز مدت می تواند تأثیرات مخربی بر سلامت افراد داشته و زمینه ساز ابتلا یا تشدید کننده سایر بیماری ها باشد.

راه اندازی ویزیت آنلاین در پژوهشگاه رویان

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
به اطلاع مراجعه کنندگان مرکز تخصصی درمان ناباروری می رساند، پژوهشگاه رویان به منظور رفاه حال بیماران و دسترسی ایشان به پزشکان و متخصصین و همچنین افزایش امکان پاسخگویی امور درمانی، دو برنامه گپ (Gap) و اسکایپ (Skype) را برای تسهیل ارتباط میان بیمار و پزشک در نظر گرفته است.

مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران پژوهشگاه رویان برگزار شد

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با حضور رئیس، معاونین و جمعی از اساتید و پژوهشگران در محل سالن همایش های پژوهشگاه رویان برگزار شد.

انتخاب عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان، به عنوان پژوهشگر برگزیده کشور

اخبار عمومی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد و عنوان پژوهشگر برگزیده کشور در گروه علوم پایه به عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان رسید.

معرفی یک داروی بالقوه برای آزواسپرمیای ناشی از سرطان: عصاره گیاه خرنوب اسپرم زایی را در حیوان مدل ناباروری القا می کند

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
تلاش برای شناخت خواص درمانی ترکیبات طبیعی و تولید دارو از آنان نقش مهمی در توسعه درمان به شکل امروزی خود دارد. گیاهان گروهی از منابع طبیعی هستند که برای قرن ها به عنوان اصلی ترین ابزار در درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفتند. بر همین اساس، گیاه خرنوب (Ceratonia Siliqua) به شکل سنتی برای درمان ناباروری در مردان مورد استفاده قرار می گرفته اما تاکنون پژوهشی در خصوص ماده مؤثر و چگونگی اثر بخشی آن صورت نگرفته است.

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup