اخبار علمی

تکوین کبد و سلول های سرطانی کبد: تناظر مسیرهای پیام رسان اصلی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۲/۰۳
تکوین، سمفونی هماهنگی از تمایز سلول ها در پاسخ به عوامل القا کننده متفاوت است که با اثر بر روی سلول ها در زمان و غلظت های متفاوت، ایجاد بافت های مختلف را رهبری می کند. شباهت بیان ژن در سلول های در حال تکوین و سلول های سرطانی، سال ها مورد توجه پژوهشگران بوده و منجر به ایجاد مفهوم تمایز درمانی شده است.

ساخت حیوان مدل آزمایشگاهی تراریخته برای ارزیابی توده سلول های بتا در پژوهشگاه رویان

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
از دست رفتن توده سلول های بتا یکی از ویژگی های اصلی دیابت نوع یک و یکی از علائم دیابت نوع دو پیشرفته است. درک ساز و کار تخریب و بازسازی توده سلول های بتا برای تحقیقات پیش بالینی دیابت ضروری است. به همین دلیل اندازه گیری توده سلول های بتا در تحقیقات دیابت حائز اهمیت است.

ارزیابی کیفیت تخمک: مروری بر روش های مهندسی برای یک چالش بالینی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
فناوری های کمک باروری با هدف رفع مشکل ناباروری ایجاد شده اند. به طور کلی این روش ها شامل سه مرحله هستند: استخراج تخمک از تخمدان، بارور کردن تخمک به وسیله اسپرم در شرایط آزمایشگاهی و انتقال تخمک بارور شده به رحم زنی که تخمک از وی استخراج شده است یا فردی دیگر، برای ادامه مراحل تکوین طبیعی جنین.

وزیکول های خارج سلولی استخراج شده از سلول های بنیادی مزانشیمی و لنفوسیت های T تنظیم کننده: منبعی نامرعی از ظرفیت های درمانی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۱/۱۸
وزیکول های خارج سلولی نقش مهمی در بر هم­ کنش های بین سلولی و بازسازی ماتریکس خارج سلولی ایفا می کنند. این وزیکول ها به وسیله انواع مختلفی از سلول ها، از جمله سلول ­های مزانشیمی، سلول های ایمنی، سلول های اندوتلیال، سلول های اپی تلیال، سلول های عصبی، سلول های بنیادی جنینی و سلول های سرطانی، ترشح می شوند و حامل زیست مولکول های عملکردی شامل DNA، میکرو RNAsها، RNAهای پیام رسان، RNAهای طویل غیر کد کننده، لیپیدها و پروتئین ها هستند؛ به همین دلیل اثرات فیزیولوژیک متنوعی بر سلول های هدف خود دارند.

معرفی یک مدل تشخیصی بالقوه برای تشخیص زود هنگام سرطان سینه

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
رایج ترین نوع سرطان در جهان، سرطان سینه است که هر سال نزدیک به 2 میلیون و 300 هزار نفر به آن مبتلا می شوند و مهمترین دلیل مرگ مرتبط با سرطان در زنان به شمار می رود. تشخیص زود هنگام، با فراهم کردن امکان درمان مؤثر و به موقع نقش مهمی در حفظ حیات مبتلایان به این بیماری دارد.

روند صنعتی شدن و تجاری سازی فناوری IgY

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۱/۰۲
فناوری تولید آنتی بادی از زرده تخم مرغ (IgY) با خصوصیات منحصر به فرد ساختاری و عملکردی منجر به تولید هدفمند آنتی بادی ها با روشی آسان، مقرون به صرفه، غیر تهاجمی و در حجم زیاد می شود. از IgY می توان برای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های انسان و دام استفاده کرد.

ساخت ایمنوسنسور الکتروشیمیایی بر پایه آنتی بادی cis P-tau برای استفاده بالینی در تشخیص زود هنگام آلزایمر

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
آلزایمر بیماری مزمن و پیشرونده مغزی است که با زوال پیشرونده حافظه، تغییرات فاحش شخصیتی، مشکلات شناختی، زوال عقل و سرانجام مرگ، شناخته می شود. ردیابی فسفوریله شدن فرم سیس پروتئین تائو (cis P-tau) می تواند به عنوان روشی برای تشخیص آلزایمر در مراحل ابتدایی مورد استفاده قرار گیرد. تشخیص زود هنگام آلزایمر با فراهم کردن امکان درمان و مهار بیماری در مراحل اولیه کمک شایانی به مبتلایان می کند.

مقایسه اثر عوامل مختلف بر بازده و خلوص جزایر لانگرهانس استخراج شده از لوزالمعده موش صحرایی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۲۶
بنابر گزارش فدراسیون جهانی دیابت، آمار مبتلایان به این بیماری بیش از 536 میلیون نفر در سال 2021 است و تا سال 2045 به بیش از 783 میلیون نفر خواهد رسید؛ آمارها مؤید این واقعیت است که دیابت مشکلی جدی در سلامت جامعه انسانی قلمداد می گردد. در لوزالمعده، جزایر سلولی کوچکی به نام جزایر لانگرهانس مسئول ترشح انسولین و تنظیم قند خون هستند.

بیان متفاوت ژن در بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با جنسیت های متفاوت: شریک جرم یا متهم اصلی؟

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
سرطان لوزالمعده یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر مبتلایان به سرطان در سراسر جهان است. میزان ابتلا و مرگ ناشی از این سرطان در برخی نقاط جهان، در مردان بالاتر است. با وجود همه تلاش های صورت گرفته کارایی روش های درمانی موجود اندک است و در بسیاری از بیماران، مقاومت دارویی روی می دهد.

استفاده از نانو ذرات مغناطیسی هوشمند و چند کاربردی در درمان سرطان: چالش های بالینی و چشم انداز آینده

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۱۰
سرطان یک اختلال جدی سلامت است که به معضلی جهانی تبدیل شده است. بر اساس آمارهای جهانی برای 36 نوع سرطان در 185 کشور در سال 2020 میلادی بیش از نوزده میلیون ابتلای جدید گزارش شده است. هر سال حدود ده میلیون مرگ بر اثر سرطان اتفاق می افتد که رتبه اول متعلق به سرطان ریه است و پس از آن سرطان های کولورکتال، کبد، معده و پستان قرار می گیرند.

مقایسه چند متغییری ام آر آی و الکتروانسفالوگرام با الکتروکورتیکوگرام به وسیله نمایش بصری اجسام در انسان

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
امروزه بیشتر مطالعات عصب شناسی در انسان به کمک روش های غیر تهاجمی مانند تصویر سازی تشدید مغناطیسی (ام آر آی) و الکتروانسفالوگرام انجام می شود. با این حال تفسیر دقیق داده های حاصل از روش های فوق بر فعالیت نورون ها هنوز به طور کامل میسر نشده است.

کشف ساز و کارهای بیماری زایی مشترک میان کووید 19 و پارکینسون: یک بررسی یکپارچه بیوانفورماتیک

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
بیماری کووید 19 که از دسامبر 2019 میلادی از سوی سازمان سلامت جهانی به عنوان پاندمی معرفی شد تأثیر زیادی بر بهداشت و سلامت عمومی در سراسر جهان گذاشت. مطالعات مختلف نشان داده اند که ابتلا به کرونا در دراز مدت می تواند تأثیرات مخربی بر سلامت افراد داشته و زمینه ساز ابتلا یا تشدید کننده سایر بیماری ها باشد.

معرفی یک داروی بالقوه برای آزواسپرمیای ناشی از سرطان: عصاره گیاه خرنوب اسپرم زایی را در حیوان مدل ناباروری القا می کند

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
تلاش برای شناخت خواص درمانی ترکیبات طبیعی و تولید دارو از آنان نقش مهمی در توسعه درمان به شکل امروزی خود دارد. گیاهان گروهی از منابع طبیعی هستند که برای قرن ها به عنوان اصلی ترین ابزار در درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفتند. بر همین اساس، گیاه خرنوب (Ceratonia Siliqua) به شکل سنتی برای درمان ناباروری در مردان مورد استفاده قرار می گرفته اما تاکنون پژوهشی در خصوص ماده مؤثر و چگونگی اثر بخشی آن صورت نگرفته است.

ژن های جای گرفته روی کروموزوم Y احتمالاً در تکوین سلول های پیش ساز عصبی از سلول های بنیادی جنینی انسان مؤثر هستند

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۲۰
کروموزوم Y در انسان، کروموزوم تعیین کننده جنسیت است. با وجود اندازه کوچک و حذف بسیاری از ژن ها، این کروموزوم در تکوین، تمایز و ناهنجاری های مبتنی بر جنسیت نقش تعیین کننده ای دارد. با وجود پژوهش های فراوان عملکرد ناحیه اختصاصی مذکر (MSY) در کروموزوم Y همچنان ناشناخته مانده است.

وزیکول های خارج سلولی استخراج شده از کره های سلولی متشکل از سلول های بنیادی مزانشیمی و سلول های غضروفی اثر درمانی بیشتری بر مدل حیوانی استئوآرتریت دارند

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۹/۱۹
غضروف های شفاف (هیالین) با رویکردهای درمانی متفاوتی مانند دارو درمانی، جراحی و سلول درمانی قابل ترمیم هستند. این درمان ها با وجود اثر بخشی، بازده مورد انتظار را ندارند. اخیراً استفاده از وزیکول های خارج سلولی به عنوان درمانی مؤثر و فاقد سلول برای ترمیم ضایعات غضروفی مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، برای بازگرداندن عملکرد طبیعی غضروف آسیب دیده و دستیابی به درمان مؤثرتر، استخراج وزیکول های خارج سلولی باید از نظر کمّی و کیفی بهبود یابد.

ساخت بانداژی جدید از ژل کربوپول غنی شده با پپتیدهای طبیعی برای تسریع بهبود زخم های حاصل از سوختگی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
در سراسر جهان سوختگی شایع ترین نوع آسیب به بافت های نرم است که می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی و حتی مرگ گردد. بر اثر سوختگی سه ناحیه آسیب دیده ایجاد می شود: ناحیه مرکزی که بیشترین آسیب را دیده است، ناحیه میانی که بر اثر ادم دچار اختلال در خون رسانی است و ناحیه پایانی که به آن هایپرمیا می گویند و با کمترین اسکار (اثر به جا مانده از زخم) بهبود می یابد.

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup