اخبار علمی
استفاده از چاپ سهبعدی تا شش بعدی در درمان سرطان مغز و مهندسی بافت عصبی: پیشرفتهای اخیر و جهتگیریهای آینده
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۲۰
پیشرفت در فناوری چاپ سه بعدی باعث انقلاب در رشته مهندسی بافت عصبی شده است. این فناوری اکنون ساخت ساختارهای پیچیده بافت عصبی با هندسه، توپولوژی و خواص مکانیکی دقیق را امکان پذیر می کند.
مکانیسمهای دفاعی بر سازگاری زناشویی زوجهای نابارور بر اساس علت ناباروری تأثیر میگذارد
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۱۳
نداشتن فرزند یک وضعیت بحرانی و استرس زا برای زوجین در سنین باروری است که میتواند باعث احساس گناه و شرم در زوجین نابارور شود. این احساسات منجر به تغییر در برنامه هویت خانوادگی، ثبات زناشویی و وضعیت تأهل آنها میشود و بر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی زوجین تأثیر میگذارد.
پایان بیست و دومین جشنواره بین المللی - تحقیقاتی رویان
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۰۸
«روحالله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در مراسم اهدای جوایز بیست و دومین جشنواره بینالمللی رویان گفت: «رویان» از نظر من یک پژوهشگاه نیست، بلکه یک الگوی فضای تحقیقاتی علمی انقلابی است
آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره بینالمللی رویان/ معرفی برگزیدگان
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۰۷
بیست و چهارمین کنگره بینالمللی رویان (Royan International Twin Congress) از صبح امروز آغاز به کارکرد، همزمان با برگزاری این کنگره، از برگزیدگان بیست و دومین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان نیز تقدیر خواهد شد.
اثر کوئرستین روی التهاب، پارامترهای هورمونی و نتیجه بارداری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۵/۲۹
زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، استرس اکسیداتیو بالاتر و سطح آنتی اکسیدان پایینتری نسبت به دیگر زنان دارند.
اثر کوئرستین روی التهاب، پارامترهای هورمونی و نتیجه بارداری زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، استرس اکسیداتیو بالاتر و سطح آنتی اکسیدان پایینتری نسبت به دیگر زنان دارند.
درمان ضایعات چشمی با استفاده از وزیکول های خارج سلولی: امیدها و چالش ها
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
شمار زیادی از مردم در سراسر جهان از اختلالات بینایی رنج میبرند. آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد حدود دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در جهان دچار سطحی از اختلالات بینایی هستند.
مقایسه سرعت تقسیم سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی با استفاده از دو نشانگر متفاوت
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی، به دلیل سرعت تقسیم بالا در شرایط آزمایشگاهی و سهولت استفاده، منبع مناسبی از سلول ها برای سلول درمانی و پزشکی بازساختی محسوب می شوند.
کوروکومین می تواند اختلالات حافظه ناشی از اکستازی را در حیوان مدل آزمایشگاهی بهبود بخشد
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۵/۰۳
یادگیری یکی از فعالیت های اصلی هیپوکمپ است. هیپوکمپ ناحیه ای در بخش میانی لوب تمپورال مغز است که نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد.
استفاده از اگزوزم ها برای القای رگزایی: روشی برای درمان بیماری های ایسکمیک
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۴/۳۱
ایسکمی به اختلالاتی گفته میشود که نتیجه کاهش جریان خون به یک بافت یا ناحیه خاص است و منجر به کمبود مواد مغذی و اکسیژن در ناحیه مذکور میشود.
آزاسیتیدین 5 باعث بهبود اثر ترمیمی هیدروژل های حاصل از سلول زدایی بافت عضلانی بر آسیب های عضلانی مدل های آزمایشگاهی می شود
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
با وجود توان قابل توجه عضلات اسکلتی در بازسازی خود، بیماریهای فرسایشی و از دست دادن حجمی عضلات (volumetric muscle loss) میتواند منجر به کاهش تحرک و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی مبتلایان گردد.
ارگانوئید روده ای: یک ابزار همه کاره برای مدل سازی بیماری های دستگاه گوارش و نظارت بر تغییرات اپی ژنتیکی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
با توجه به محدودیت قابل ملاحظه کشت دو بعدی سلولها در شرایط آزمایشگاهی، طراحی ارگانوئید رودهای برای بارآفرینی ناهمگونی اندوتلیوم روده ایده آل به نظر میرسد. ارگانوئیدهای رودهای میتوانند از سلولهای بنیادی بافت بالغ یا سلولهای بنیادی پرتوان تولید شوند.
وزیکول های خارج سلولی و سلول های خواستگاه آنان: رویکردی نوین در درمان بیماری های خود ایمنی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۴/۰۶
رویکردهای مرسوم برای درمان بیماری های خود ایمنی، سرکوب سیستم ایمنی به وسیله داروهایی ضد التهابی استروئیدی و غیر استروئیدی، فاقد کارایی درمانی لازم است. به علاوه این رژیم های درمانی با مشکلات قابل ملاحظه ای نیز همراه است. به نظر می رسد طراحی رویکردهای درمانی بر پایه سلول های بنیادی
عامل هسته ای سلول های کبدی 4 آلفا: حلقه اتصال گم شده میان تبدیل سلول های اپیتلیال به سلول های مزانشیمی و بازبرنامه ریزی متابولیسم سلول های سرطانی کبد
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
سرطان سلول های کبدی یکی از انواع پیچیده و بدخیم سرطان است که دیر تشخیص داده می شود و معمولاً متابولیسم تمام بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. دکتر مسعود وثوق، دکتر ابراهیم مصطفوی، دکتر عباس پیریایی، بهاره شکوهیان و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه استندفورد
نقشه راه مسیرهای پیام رسانی برای تعدیل تقسیم و خودنوزایی سلول های زایای اولیه مرغ
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۳/۲۸
در فناوری علوم زیستی، سلول های زایای اولیه مرغ کاربردی ترین سلول های بنیادی این جاندار محسوب می شوند. به همین دلیل استخراج و کشت طولانی مدت این سلول ها اهمیت زیادی در تولید پروتئین های درمانی مانند آنتی بادی های مونوکلونال، واکسن ها، حفاظت از گونه های در خطر انقراض و تولید پرندگان کایمریک دارد.
محیط کاندیشنال سلول های کاردیومایوسیت حاصل از تمایز سلول های پرتوان انسانی رشد و مهاجرت سلول های سرطانی ریه را مهار می کند
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
محیط کاندیشنال حاصل از سلول های مختلف، حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از عوامل پاراکراین است. اخیراً ویژگی های درمانی محیط کاندیشنال حاصل از سلول های بنیادی مورد توجه قرار گرفته است.