اخبار علمی
ایجاد یک میکروسنسور بیوالکتریکی ساده برای پیشبینی کیفیت تخمک از طریق خصوصیات الکتروفیزیولوژیکی غشایی آن
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
انتخاب تخمک کارآمد برای لقاح، یک مرحله مهم در درمان ناباروری از طریق روش های کمک باروری است. متداول ترین رویکرد در این زمینه متکی به تجربه جنین شناس است که ناگزیر مستعد خطای انسانی است. یک رویکرد بالقوه دیگر می تواند استفاده از روش های مبتنی بر ابزار الکتریکی باشد.
جهش در ژن TDRKHبا بیماری آزواسپرمی غیرانسدادی مرتبط است
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
آزواسپرمی غیر انسدادی (NOA) ناشی از نارسایی اولیه در اسپرمازایی است. این نقص یکی از شدیدترین اشکال ناباروری مردانه است، عمدتاً به این دلیل که گزینههای درمانی آن بسیار محدود هستند.
درمان مؤثر بیماران مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی با علل ناشناخته توسط تزریق داخل رحمی پلاسمای غنی از پلاکت خود فرد
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۰۱
علیرغم پیشرفتهای قابل توجهی که در فناوریهای کمک باروری (ART) انجام شده است، شکست مکرر لانه گزینی (RIF) همچنان به عنوان یک مسئله اصلی باقی مانده است. شکست مکرر لانه گزینی بهعدم دستیابی به بارداری بالینی پس از انتقال چهار جنین با کیفیت بالا در طی حداقل سه چرخه انتقال جنین تازه یا منجمد گفته میشود.
تعدیل پاسخ التهابی و بهبود کیفیت پیوند جزایر لانگرهانس در حیوان مدل آزمایشگاهی مبتلا به دیابت نوع ۱ با استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
دیابت نوع ۱ (T1DM) بیماری خود ایمنی است که در آن سلولهای ایمنی به سلولهای بتای تولیدکننده انسولین در جزایر لانگرهانس پانکراس (لوزالمعده) حمله کرده، منجر به تخریب آنان و نیاز فرد مبتلا به تزریق انسولین میشوند.
طراحی مدلی برای پیش بینی مقیاس وضعیت ناتوانی گسترده در بیماران مبتلا به ام اس با استفاده از یادگیری عمیق
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری عصبی مزمن است که با گذر زمان منجر به گسترش ناتوانی در فرد مبتلا شده، کیفیت زندگی مبتلایان را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
سلول های پیش ساز قلبی عروقی مشتق شده از سلول های بنیادی جنینی انسان: یک منبع تجدید پذیر سلولی برای مطالعات قلب و عروق
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
بیماریهای قلبی عروقی برای مدت طولانی یکی از دلایل مهم مرگ و میر در انسان بودهاند و در دهههای اخیر بر اهمّیت آنان افزوده شده است. با وجود پیشرفتهای پزشکی صورت گرفته، رویکردهای درمانی رایج اثر چندانی در بهبود آسیبهای وارد شده به عضله قلب (مایوکاردیوم) ندارند. به همین دلیل پژوهشهای اخیر تلاش کردهاند از روشهای سلول درمانی برای بازیابی عملکرد عضله قلب استفاده کنند.
نتایج فناوری کمک باروری و ذخیره تخمدانی در بیماران نابارور مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس (MS) یک بیماری التهابی سیستم عصبی مرکزی است که اوج بروز آن در حدود ۳۰ سالگی است. بروزام اس در زنان در سنین باروری بیشتر از هر گروه سنی دیگری است. اطلاعات محدودی در مورد میزان باروری زنان مبتلا بهام اس وجود دارد. برای سالها، زنان مبتلا به اماس به دلیل ترس از ناتوانی در مراقبت از فرزندان
ارتباط بین ضخامت میومتر رحم با نتایج فناوری های کمک باروری
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
انتظار میرود ضخامت میومتر رحم پیش بینی کننده عملکرد رحم باشد. عملکرد غیر طبیعی لایه عضلانی رحم میتواند باعث مشکلات شایع و مهم باروری شود. در مطالعه انجام شده توسط دکتر احمدی و دکتر ایرانی، رابطه بین ضخامت پایه میومتر و پیامدهای فناوریهای کمک باروری (ART) ارزیابی شد.
تولید یک میکروسنسور بیوالکتریکی ساده برای پیشبینی کیفیت تخمک موش از طریق خصوصیات الکتروفیزیولوژیکی غشا
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
انتخاب تخمک مرحله ای مهم در درمانهای کمک باروری است. متداولترین رویکرد، متکی به تجربه جنینشناس است که ناگزیر مستعد خطای انسانی است. استفاده از یک رویکرد مبتنی بر الکتریکی میتواند یک جایگزین بهبود بخش باشد.
استفاده از پانسمان حاوی ژل پلاکتی برای درمان زخم های پوستی ناشی از عوارض پیوند در کودکان: یک کارآزمایی بالینی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۰۲
پیوند سلول های بنیادی خونساز از فردی دیگر (allo-HSCT) یک استراتژی درمانی در برای انواع اختلالات بدخیم و غیر بدخیم است. با این حال، واکنش بدن به پیوند بافت از فردی دیگر (بیماری پیوند حاد و مزمن) معمولاً این رویکرد درمانی را با چالش مواجه کرده و منجر به عوارض و مرگومیر قابل توجهی میشود.
پروتئین Ki67: یک نشانگر مهم برای ارزیابی تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی در شرایط کشت آزمایشگاهی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
مغز استخوان منبع اصلی سلولهای بنیادی بالغ از جمله سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSCs) است که پر کاربردترین سلولها در رویکردهای سلول درمانی هستند. سهولت جداسازی و قابلیت کشت آسان در شرایط آزمایشگاهی، از جمله ویژگیهایی است که سلولهای مذکور را به گزینه مناسبی برای کاربردهای بالینی بدل کرده است.
معرفی miR-182-5p به عنوان تنظیم کننده هر سه مرحله التهاب، تکثیر و بازسازی در روند بهبودی زخم های پوستی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۵/۱۳
بهبود زخم روندی کاملاً برنامه ریزی شده است که هر گونه اختلال در آن منجر به ایجاد اسکار (scar) میشود. یکی از تنظیم کنندههای بالقوه ترمیم زخم و اسکارزایی میکرو RNAها هستند (میکرو RNAها، ریز RNAهایی هستند که در تنظیم بیان ژن نقش دارند).
بررسی سرطان کلونورکتال، روش های تشخیص و رویکردهای جدید درمان آن
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۲۰
سرطان کلونورکتال (سرطان روده بزرگ) سومین سرطان شایع و دومین سرطان مرگ بار در سطح جهان است. این سرطان به یکی از چالشهای مهم بخش درمان در بسیاری از کشورها تبدیل شده است.
ارزیابی پیوراماتریکس به عنوان یک ریزمحیط سه بعدی برای تمایز سلول های بنیادی مشتق از شیر مادر انسان به سلول های عصبی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
بیماری ها و آسیب های وارد بر سیستم عصبی منجر به از دست رفتن سلول های عصبی (نورون ها) و سلول های گلیال (سلول های حمایت کننده از سلول های عصبی در سیستم عصبی مرکزی) می شود که درنهایت باعث فرسایش بافت عصبی می گردد.
پتانسیل ضد پیری ژل ترشحی حاصل از سلول های بنیادی مزانشیمی برداشت شده از ژل وارتون انسان در حیوان مدل آزمایشگاهی پیر پوستی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
پوست یک سد فیزیکی میان بدن و محیط پیرامون آن به شمار میرود که مانع از دست رفتن آب بدن شده و در برابر میکروبها از آن حفاظت میکند. از آنجا که پوست نخستین بخش بدن است که با محرکهای بیرونی مواجه میشود، مستعد آسیبهای بافتی از جمله پیری است.
آغاز چهارمین سمینار ملی فناوریهای جایگزین حیوانات آزمایشگاهی در پژوهشگاه رویان
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
چهارمین سمینار ملی فناوریهای جایگزین حیوانات آزمایشگاهی در پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی آغاز شد.