اخبار علمی
نقش مهاری ژن PIAS2 بر IFNβ : اساس بروز زوال عقل در مبتلایان به پارکینسون اسپورادیک
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
یکی از انواع بیماری پارکینسون، نوعی است که به طور ناگهانی در یک فرد بدون پیشینه خانوادگی از ابتلا به بیماری بروز می کند، به آن پارکینسون اسپورادیک می گویند. چون علت بروز این بیماری مشخص نیست یافتن راهی برای درمان آن دشوار است.
سلول درمانی ضایعات تارهای صوتی: مروری بر روش های آزمایشگاهی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
صدمه و تحلیل تارهای صوتی یکی از گسترده ترین و در عین حال پیچیده ترین مشکلات در حوزه سلامت گوش، حلق و بینی است. این مسئله ممکن است منجر به اختلال مکرر و برگشت ناپذیر در توان تولید اصوات گردد. دلایل این عارضه بسیار متنوع است و از عفونت های حاد و مزمن تا استفاده بیش از اندازه از صدا و تومور ها را شامل می شود.
یافتن داروی مناسب برای کووید 19 با به کارگیری ارگانوئیدها و سیستم های میکروفلویدیکس
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
همه گیری کووید 19 و پی آمدهای مصیبت بار آن بر سلامت جامعه پژوهشگران را بر آن داشت تا مدلی آزمایشگاهی از این بیماری طراحی کنند؛ چرا که وجود مدل آزمایشگاهی مناسب امکان آگاهی بیشتر و آزمایشات دارویی گستره تر برای یافتن روش های درمانی مناسب را فراهم می کند.
وزیکول های خارج سلولی و استفاده درمانی از آنان: ضرورت استفاده از روش های مهندسی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۲
تقریباً تمامی انواع سلول ها کیسه های کوچکی به نام وزیکول از خود ترشح می کنند که به آنان وزیکول های خارج سلولی گفته می شود. این ساختارها از غشا سلول به سمت بیرون جوانه می زنند و بسته به سلولی که از آن خارج می شوند محتوی متفاوتی دارند.
عملکرد متفاوت گیرنده مشابه Toll در تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان انسان به سه رده استئوبلاست، کندرئوسیت و آدیپوسیت
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
سلول¬های بنیادی مزانشیمی، سلول¬هایی چند توان در بدن افراد بالغ هستند که در شرایط آزمایشگاهی توان خود نو زایی و تمایز به سه رده استئوبلاست (سلول¬های استخوانی)، کندرئوسیت (سلول¬های غضروفی) و آدیپوسیت (سلول¬های چربی) را دارند. چگونگی تنظیم این شرایط توسط سلول¬های بنیادی مزانشیمی در حال مطالعه است.
زیست شناسی تکوینی سنتتیک: استفاده از رویکردهای مهندسی برای تولید ساختارهای چند سلولی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
موجودات پر سلولی، با پیچیدگی های متفاوت، از جلبک تا انسان، طی پدیده ای با کلیات یکسان شکل می گیرند که به آن خود سازمان یابی گفته می شود. دهه ها دانشمندان تلاش کردند که ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و حتی ژنتیکی که منجر به این نظم خود به خودی می شود را دریابند و آن را در آزمایشگاه های کشت سلول باز آفرینی کنند.
اثر متقابل مسیر پیام رسان BMP و سایر مسیرهای پیام رسان در دستگاه عصبی مرکزی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
پروتئین های ریخت زای استخوانی (BMPs) گروهی از پروتئین ها هستند که وجودشان برای ایجاد الگو، تکوین و عملکرد دستگاه عصبی مرکزی ضروری است. عملکرد صحیح مسیر پیام رسان BMP به برهمکنش آن با سایر مسیرهای پیام رسان سلولی وابسته است.
هیستوسالپینوگرافی: روشی برای بررسی ضایعات لوله های فالوپ
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
بررسی باز بودن مسیر لوله های فالوپ (دو لوله متصل به رحم که مسیری از تخمدان به رحم ایجاد می کنند) بخش مهمی از معاینات معمول درمان ناباروری است. مشکلات لوله های فالوپ و پریتوئن یکی از علل مهم ناباروری است و در 40 درصد از ناباروری¬ها مشاهده می شود.
جهش در ژن IFT74 می تواند بدون بروز نشانه های سندرم باردت بیدل منجر به بروز ناباروری در مردان شود
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
تحرک اسپرم پستانداران به وسیله تاژک تأمین می شود؛ اندامکی که طی تکامل بدون تغییر باقی مانده است. اسکلت سلولی این اندامک، میکروتوبولی است که آکسونم نامیده می شود و پیرامون آن توسط 9 جفت میکروتوبول دیگر فرا گرفته شده است.
معرفی رنیوم 188 به عنوان رادیونوکلئیدی برای درمان هپاتوسلولار کارسینوما
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۲/۲۶
هپاتوسلولار کارسینوما سرطانی است با منشاء سلولهای کبدی که معمولا به صورت تودهای در قسمت فوقانی و راست شکم و با علائمی مانند درد، کاهش وزن، زردی و ضعف بروز میکند و چهارمین سرطان کشنده در جهان محسوب میشود. عود مجدد این سرطان پس از درمانهای مرسوم یکی از چالشهای درمانی مهم این بیماری است.
بیماری آلزایمر بیان ژنهای کلیدی و شبکه بیوشیمیایی مناطق مختلف مغز را متأثر میکند
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۲/۲۶
آلزایمر یکی از پیچیده ترین بیماریهای نورودژنراتیو (تحلیل برنده اعصاب) است که میلیونها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. کهولت سن یکی از اصلیترین علل ابتلا به آلزایمر محسوب میشود و با توجه به رشد متوسط امید به زندگی و افزایش افراد مسن در جوامع، میزان ابتلا به این بیماری رو به افزایش است.
ارگانوئید کلیوی: دانش کنونی و رویکرد آینده
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
کلیه یکی از اندامهای پیچیده بدن انسان است؛ به همین دلیل طراحی یک مدل آزمایشگاهی از کلیه دشوار و چالش برانگیز است. در سالهای اخیر پیشرفتهای قابل توجهی در ایجاد مدلهای آزمایشگاهی و شبه ارگانها (ارگانوئید) روی داده است.
استفاده از سلولهای بنیادی مزانشیمی خارج جنینی در درمان بیماریهای کبدی
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
میزان ابتلا به بیماریهای کبدی در سالهای اخیر رشدی جهانی داشته است. این بیماریها با درصد بالای مرگ و میر و تحمیل هزینههای سنگین به سیستم درمانی همراه هستند.
پژوهشگاه رویان در میان ده مؤسسه برتر تحقیقات ناباروری و فناوریهای کمکباروری جهان
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
پژوهشگاه رویان طی سالهای 2000 - 2019 میلادی براساس تعداد کل انتشارات در حوزههای ناباروری مردان و روشهای کمک باروری (ART) در رتبه ده مؤسسه برتر تحقیقاتی جهان جای گرفته است.
درمان زخمهای حاصل از سوختگی به وسیله سلولهای پوستی به دست آمده از خود فرد در بستری ساخته شده از پلاسمای خون
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۸/۱۱
برخی از تجهیزات و داروهای نوین پزشکی که در کشورهای غربی تولید میشوند گران قیمت هستند به نحوی که دسترسی به آنان برای بیمار ایرانی دشوار است، از سوی دیگر با وجود دشمنی و تحریم، بارها اتفاق افتاده است که شرکتهای غربی از فروش تجهیزات و داروهای حیاتی به وارد کنندههای ایرانی خودداری کردهاند.
نشانگان تخمدان پر کیست و اثر آن بر بلوغ تخمک
اخبار علمی |
تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۸/۱۱
سندرم تخمدان پلی کیستیک یا نشانگان تخمدان پر کیست، شایعترین اختلال غدد درون ریز در زنان است. یکی از علل ناباروری در زنان، عدم تخمکگذاری است و سندرم تخمدان پلی کیستیک مهمترین علت این دسته از ناباروریها محسوب میشود.