آیین تجلیل از دکتر حسین بهاروند در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد

در نشستی صمیمانه از عوامل مجموعه نمایشی «ذهن زیبا» و دکتر حسین بهاروند تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه رویان، عصر یکشنبه ۲۴ فروردین ماه، آیین تجلیل از دکتر حسین بهاروند، پدر علم سلول‌های بنیادی ایران و رئیس پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان برگزار و از دست‌اندرکاران مجموعه تلویزیونی «ذهن زیبا» تقدیر شد.
در این مراسم، که با حضور رئیس جهاد دانشگاهی برگزار شد، رئیس رسانه ملی ضمن قدردانی از عوامل سازنده سریال «ذهن زیبا» درباره تولید آثار نمایشی پیرامون قهرمانان ملی گفت: اگر قهرمانان سرزمین‌مان را بشماریم، شاید تا یک قرن باید نام آن‌ها را به زبان آوریم. هر چقدر خدا به ما در ساخت این نوع آثار توفیق دهد، می‌توانیم به نسل جوان امید دهیم که می‌توانند مثل دکتر بهاروند شوند.
دکتر جبلی ادامه داد: ما باید قدردان دو نعمت بزرگ باشیم. یک نعمت وقوع انقلاب اسلامی است، که ثمره افتخارآمیز آن جهاد دانشگاهی است و یکی از نمادهای پر افتخار انقلاب اسلامی است. جهاد دانشگاهی شعار «ما می‌توانیم» را که نتیجه خودباوری است، نشان داد. نعمت دومی که باید شکرگزار آن بود، نعمت وجودِ حضرت امام خامنه‌ای است. اگر جهاد دانشگاهی وجود دارد، بخاطر توجه خاص رهبری بوده است. اگر کشور در حوزه‌های پر افتخاری همچون هسته‌ای، پیشرفت‌های دفاعی، زیست فناوری و… پیشرفت کرده است، بخاطر حضور و حمایت رهبر انقلاب بوده است. نعمت دیگر وجود افتخاراتی مانند دکتر بهاروند است، که خداوند حضورشان را بر ما ارزانی داشته است.
دکتر بهاروند با بیان اینکه من لایق این صحبت‌ها نبوده و نیستم، افزود: من حسین بهاروند هستم، به من پروفسور نگویید! این کلمه بین من و دوستانم فاصله می‌اندازد. این کلمات زیورآلات است. روزی که عوامل سریال برای گفت‌وگو نزد من آمدند، چند نکته را به آن‌ها گفتم. اول اینکه «ذهن زیبا» به گونه‌ای ساخته شود که مبنایش امید و حرکت باشد. من به دوستان گفتم از من بت نسازید؛ چراکه من یک آدم معمولی هستم. پس هیچ چیز عجیبی نسازید، که دست نیافتنی باشد.
محقق برجسته ایرانی پژوهشگاه رویان افزود: فراموش نکنید منِ حقیر از صنف علمی کوچکترینم. هنوز عزیزان دیگری هستند که مایه خیر و برکت‌اند و ما آن‌ها را نمی‌شناسیم. نکته دیگر این است که فراموش نکنیم ما روی دوش دیگران بالا آمدیم. پس اگر من به اینجا رسیدم بخاطر خودم نیست، بخاطر تیم خوبی است که دارم. خداوند این لطف را داشت که در بستر رویان و با دانشمندان و دانشجویان مختلف کار کنم. معتقدم که آدم‌های معمولی بیشترین تأثیر را بر افراد می‌گذارند.
بعد از این صحبت‌ها اظهارات اساتید دانشگاهی پخش شد و بعد از آن نوبت به صحبت عوامل سریال و منتقدان رسید.
امیرعلی دانایی، بازیگر نقش دکتر حسین بهاروند با بیان اینکه خیلی‌ها از من می‌پرسند چه شد بازی در این نقش را پذیرفتم، گفت: من از ابتدا برای شروع همکاری مطمئن نبودم. اما فرهیختگی دکتر بهاروند سبب شد این نقش را بپذیرم.
دانایی ادامه داد: در ابتدا فیلمنامه‌ای نوشته شد که مورد قبول ایشان نبود. دکتر بهاروند می‌گفت من یک فرد علمی هستم و به کشورهای مختلف سفر می‌کنم. چرا باید مرا به عنوان یک فرد امنیتی معرفی کنید. من هم معتقدم چرا باید شخصیت‌های علمی، فرهنگی و هنری کشورمان را به یک سیستم وصل کنیم. بعد از مخالفت دکتر بهاروند فیلمنامه دیگری نوشته شد که من هم از آن رضایت دارم. بیشتر تماس‌های مردمی هم از کودکانی بود که می‌خواستند دکتر شوند.
محمدرضا خردمندان، کارگردان، با اشاره به اینکه این سریال زحمت گروهی۶۰ نفره است، افزود: به نظرم آقای دکتر بهاروند فداکاری کردند، که ما به زوایای زندگی ایشان نزدیک شویم. فکر می‌کنم آقای دکتر با نگاه محبت‌آمیز به ما نگاه کرد. اگر ایشان سرسختانه به ساخت مجموعه نگاه می‌کرد، «ذهن زیبا» ساخته نمی‌شد.
خردمندان با بیان اینکه مخاطب اصلی این سریال نوجوانان هستند، گفت: ما از پیش تولید مجموعه فکر کردیم که کدام گروه سنی را هدف قرار دهیم. بعد از آن به فکر نوجوانان افتادیم. بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد مخاطبان ۱۶۲ را نوجوانان تشکیل می‌دادند.
حسین بهاروند  (زادۀ ۶ اسفند ۱۳۵۰) دانشمند ایرانی، محقق در حوزه زیست‌شناسی و عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان، برگزیدۀ مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۱۹، برندۀ جایزۀ TWAS  در سال ۲۰۱۹ و عضو پیوستۀ فرهنگستان علوم است.  از بهاروند به عنوان پدر علم سلول‌های بنیادی ایران یاد می‌شود. او در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار سلول‌های بنیادی جنینی انسانی و موشی را در ایران تولید کرد و در سال ۱۳۸۷ به همراه همکارانش موفق به تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القائی انسانی و موشی شد. تا کنون از او بیش از ۳۵۰ مقاله علمی بین‌المللی، و چهار کتاب به زبان انگلیسی توسط انتشارات Springer   و John Wiley  به چاپ رسیده‌است. وی تا کنون موفق به کسب ۳۰ جایزه ملی و بین‌المللی شده‌است.
کتاب سلول‌های بهاری به قلم بهنام باقری و سریال ذهن زیبا به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان به روایت زندگی او می‌پردازد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۱/۲۵

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup