محفل انس با قرآن در پژوهشگاه رویان برگزار شد؛ علاقه کاظمی به قرآن کریم

همزمان با سالروز درگذشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، مؤسس پژوهشگاه رویان، محفل انس با قرآن با حضور قاریان ملی و بین‌المللی کشورمان در پژوهشگاه رویان برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه رویان، همزمان با نوزدهمین سالروز درگذشت زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، مؤسس پژوهشگاه رویان، محفل انس با قرآن در روز شنبه مورخ 15 دی ماه سال 1403 با حضور قاریان ملی و بین‌المللی کشورمان، رئیس جهاددانشگاهی، مدیران و معاونان این نهاد، اعضای پژوهشگاه رویان و شاگردان آن جهادگر فقید در محل سالن همایش‌های پژوهشگاه رویان برگزار شد.
 
در ابتدای این محفل نورانی و پس از طنین‌انداز شدن سرود ملی کشورمان، مهدی قره‌شیخلو، قاری بین‌المللی به تلاوتی آیاتی از قرآن کریم پرداخت.

این قاری بین‌المللی قبل از تلاوت خود در سخنان کوتاهی به سابقه همکاری دوساله با زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی، در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: در این دو سال متوجه شدم شخصیت ایشان ابعاد مختلفی دارد، یکی از ویژگی‌های این دانشمند فقید، علاقه خاص به قرآن کریم بود.

وی افزود: زنده یاد کاظمی آشتیانی همیشه یک قرآنی جیبی که در آن سال‌ها چندان رایج هم نبود همراه خود داشت و در وقت‌های فراغت به قرائت قرآن می‌پرداخت. حتی به تلاوت حرفه‌ای هم علاقه داشت و گاه سؤالاتی در مورد تلاوت قاریان می‌پرسید.

قره‌شیخلو در پایان اظهار کرد: انس با قرآن کریم در ساختن شخصیت ایشان و موفقیت‌هایی که در مسیر خدمت به کشور پیدا کرد، بسیار مؤثر بوده است.


در ادامه دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، باگرامیداشت یاد شهدا و مدافعان امنیت کشور اظهار کرد: ماه‌های رجب و شعبان مقدمه‌ای برای آماده شدن و ورود به ماه مبارک رمضان هستند. بر اساس روایات اسلامی، رحمت الهی همچون بارانی پربار بر سر مؤمنان فرو می‌ریزد.

رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی یکی از افراد تأثیرگذار در جامعه بود که به گفته مقام معظم رهبری، فرزند صالح انقلاب اسلامی است ادامه داد: این دانشمند جهادگر همچون چراغ راهی برای سعادت ما محسوب می‌شود و حرکت در مسیر ایشان، عاقبت‌به‌خیری جامعه را به همراه دارد.

وی افزود: زنده یاد کاظمی آشتیانی مصداق بارز جمله «ما می‌توانیم» بودند و نشان دادند که اگر فردی صالح برای کمک به جامعه قدم بردارد، خداوند نیز او را در این مسیر حمایت و پشتیبانی می‌کند.

دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اینکه در کتاب «روایت یک رویش»، نکات ارزشمندی از جنبه‌های مدیریتی ایشان مطرح‌شده است عنوان کرد: دکتر کاظمی آشتیانی قاری و حافظ قرآن کریم بود و توجه خاصی به این کتاب مقدس داشت. او به توان داخلی اعتقاد داشت و همواره به دنبال علم نافع و حل مشکلات مردم بود.

وی با اشاره به اینکه این جهادگر فقید توانستند با امکانات محدود، موفقیت‌های بزرگی را به دست آورند ادامه داد: اثرات اقدامات ایشان را می‌توان در درمان بیماران ناباروری مشاهده کرد؛ امری که تأثیر بسزایی در تقویت بنیان خانواده داشت.

در ادامه این مراسم محمدتقی نوران، قاری ممتاز کشور برای تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید به روی جایگاه رفت.

وی قبل از تلاوت به ۱۰ سال سابقه همکاری با مرحوم سعید کاظمی آشتیانی اشاره کرد و گفت: افتخار داشته‌ام تلاوت جلسه دفاع از پایان‌نامه دکترای ایشان را داشته باشم.

نوران تصریح کرد: بعد معنوی استاد کاظمی آشتیانی نسبت به بعد علمی ایشان غلبه داشت؛ من در طول ۱۰ سال سابقه همکار بودن ایشان متوجه شدم ایشان در تمام مسائل کاری قبل از طرح مسائل از دیدگاه علمی، در مورد آن آیه و حدیث مطرح می‌کردند.

بر اساس این گزارش، در بخش دیگری از این مراسم، گروه مدیحه‌سرایی و هم‌خوانی محراب به اجرای سه قطعه با موضوع پیامبر اکرم (ص)، امام زمان (عج) و قرآن، کتاب جاوید پرداختند که مورد توجه حاضران در این محفل نورانی قرار گرفت.

در بخش پایانی این مراسم دکتر سیدحسن شهرستانی، از اساتید ادبیات فارسی و عضو کمیته اخلاق پژوهشگاه رویان به بیان نکاتی در مورد ادبیات و قرآن پرداخت و گفت: قرار بود در مورد تجلی ادبیات در آیات قرآن کریم چند جلسه‌ای در رادیو قرآن صحبت داشته باشم، ابتدا فکر می‌کردم چند جلسه بیشتر نشود، اما به حدی این دریا عمیق است، درحالی‌که هنوز قرآن به پایان نرسیده بود، تعداد جلسات از ۶۰۰ جلسه فراتر رفته بود.

وی افزود: غیر از ظرفیت‌های وحیانی و تفسیری، ظرفیت ادبی و هنری قرآن هم بالاست و یکی از دلایل جاودانگی قرآن فصاحت آن است. زیبایی ظاهری یکی از علل جاودانگی است دلیل اینکه قرآن تحریف‌نشده، زیبا بودن آن است، قرآن کریم این‌قدر زیبا بود که همه آن را حفظ می‌کردند و چون در سینه‌ها بود کسی نمی‌توانست آن را تحریف کند.

دکتر شهرستانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: یکی از برگ‌های برنده افرادی همچون سعید کاظمی آشتیانی، وجود حکمی و انس با قرآن کریم است، این خصلت یک جامعیتی به انسان می‌دهد و این جامعیت، چاشنی لطیف و زیبای علوم انسانی است. فردوسی در ادبیات و حتی در حکمت و خردورزی پدر همه شعراست، اما ارادتی که مردم به حافظ دارند از نوع دیگر است، چرا؟ چون این گنج سعادت از دعای شب و ورد سحری بود. این شعر حافظ فقط تکنیک ادبی نبوده بخشی از آن معنویت و دل صاف بوده است.

وی به یکی از آیات قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: در قرآن آمده است کسانی که ایمان می‌آورند و عمل صالح را بدون ریا انجام می‌دهند خداوند عمیق‌ترین شکل عشق مردم به آن‌ها که همان «ود» است را در دل مردم قرار می‌دهد. عشق و علاقه مردم به افرادی همچون سردار سلیمانی، استاد سعید کاظمی آشتیانی و… از این نوع است. انس با قرآن بود که سعید کاظمی آشتیانی را ساخت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۱۰/۱۶

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup