بازدید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشگاه رویان، حجت الاسلام و المسلمین، دکتر عبدالحسین خسروپناه، صبح روز شنبه سوم آذرماه به همراه هیأت همراه از پژوهشگاه رویان بازدید کرد.
در ابتدای این بازدید، دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان، ضمن خوش آمدگویی به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و قدردانی از حسن اعتماد این شورا با اشاره به آخرین دستاوردهای پژوهشگاه رویان در حوزه‌های مختلف علوم تولید مثل و سلول درمانی گفت: دور اندیشی و تلاش‌های صادقانه زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و همکاران وی موجب شد تا یکی از دستاوردهای بزرگ جهاد دانشگاهی، شکل گیری مؤسسه رویان باشد؛ پس از بیماران قلبی، دومین گروه از جامعه که برای درمان به کشورهای اروپایی سفر می‌کردند، بیماران با موضوع درمان ناباروری بودند که خوشبختانه با توسعه دانش و بر اساس توانمندسازی نیروی انسانی، توانستیم همگام و حتی پیشتر از مراکز پیشرفته دنیا در این مسیر گام برداریم. جسارت و موفقیت همکارانم در این زمینه باعث شد تا در موضوع توسعه پژوهش در زمینه زیست فناوری و سلول‌های بنیادی هم ورود کنیم و در لبۀ علم، همگام با پیشرفته‌ترین مراکز تحقیقاتی دنیا پیش رویم.
دکتر شاهوردی ادامه داد: چشم‌انداز ما حضور در تراز بین المللی با مرجعیت علمی در زیست فناوری، سلول‌های بنیادی و طب ترمیمی است که ماحصل آن کمک به ارتقاء سلامت جامعه است. امروز شاهد هستیم که نتیجه فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه پژوهشگاه رویان، توانمندسازی نیروی انسانی کشور از طریق آموزش‌های کوتاه مدت و بلند مدت، شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان و شکل گیری مراکز تخصصی است که در حفظ و ارتقای سلامت جامعه به عنوان بازوی وزارت بهداشت و درمان نقش دارد.
دکتر شاهوردی اظهار داشت: پژوهشگاه رویان یکی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی و انقلاب اسلامی و پلی بین مردم و جامعه علمی است تا در حد توان نیازهای مورد نظر نظام سلامت کشور را با کمک جامعه علمی با روحیه جهادی و در زمان کوتاه مرتفع کند.
در ادامه این مراسم، معاونین، رؤسای پژوهشکده ها، مراکز تحقیقاتی به معرفی فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و درمانی از جمله بانک تخمدان انسانی، مرکز ملی نخستی سانان، آزمایشگاه‌های پیش بالینی، شبیه‌سازی و اصلاح نژاد دام و… و همچنین نقش ویژه پژوهشگاه رویان در آموزش جامعه دانش آموزی و دانشگاهی به عنوان یک رسالت اجتماعی پرداختند.
پس از آن، دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن تحسین عملکرد علمی و قدردانی از خدمات تخصصی، آموزشی و درمانی پژوهشگاه رویان به جامعه، دلیل موفّقیت پژوهشگاه رویان را در ۱۲ نکته و ویژگی برشمرد؛ ایشان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی گفت: ویژگی نخست پژوهشگاه رویان، جسارت اندیشیدن و هم زمان کار کردن است؛ همکاران شما در پژوهشگاه رویان با تلفیق اندیشه و فعالیت اجرایی توانسته‌اند مسیر پیشرفت را هموار کنند. ویژگی دیگر رویانی ها، نخبه سالار بودن است که آن هم فقط شامل آقایان نمی‌شود، بلکه خوشحالیم که دانشمندان زن در کنار مردها حضور دارند. کشف مرزهای دانش، ویژگی دیگر همکاران شما در رویان است؛ پژوهشگاه رویان می‌توانست با همان دانش اولیه درمان ناباروری و توسعه آن به ادامه کسب روزی مبادرت ورزد، ولی همچنان مرزهای دانش را درنوردید. تبدیل دانش به فناوری و فناوری به تجاری‌سازی از اولویت‌های شما بوده است. پیوند آموزش، پژوهش و درمان به عنوان الگویی ویژه محسوب می‌شود، که بسیار سازنده است مد نظر بوده و سطوح فعالیت از دانش آموزی تا نخبگان نظریه‌پرداز از رویکردهای دیگر بوده که از دلایل موفّقیت رویان است. نگرش بین المللی رویان در کنار بهره گیری از دانشمندان داخلی بسیار اهمیت دارد که شما به این مهم توجه کرده اید. داشتن رسالت اجتماعی و مردم بنیان بودن که حتی می‌توانستید از این طریق درآمدزایی کنید یکی دیگر از دلایل موفّقیت شماست. در روایات آمده است که زکات علم، نشر آن است؛ خوشبختانه پژوهشگاه رویان زکات علمی خود را انجام می‌دهد و روایت داریم کسی که دانش خود را نشر دهد، خداوند به دانش او فزونی می‌بخشد؛ زکات علم باعث رشد است. تعامل پژوهشگاه رویان و حضور در شهرها و استان‌ها یکی دیگر از دلایل موفّقیت شماست. اما نکته مهم و آخر، زنده نگاه داشتن یاد و نام زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی است که شما به آن در همه عرصه‌ها توجه کرده اید؛ کاظمی، این جوان غیور، کاری را شروع کرد و شما راه او را ادامه داده‌اید و این ارزشمند است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: پژوهشگاه رویان به رشد و بالندگی خوبی رسیده است؛ امروزه هوش مصنوعی و فناوری‌های کوانتومی جایگاه ویژه‌ای در علوم بیولوژی دارند و لازم است تا پژوهشگاه رویان نیز در این زمینه ورود کند.
در پایان این نشست، دکتر عبدالحسین خسروپناه با حضور در آزمایشگاه‌های مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی پژوهشگاه رویان (ATMP) از جدیدترین دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی از نزدیک و به صورت میدانی بازدید کردند و در جریان پیشرفت‌های علمی تحقیقاتی پژوهشگاه رویان قرار گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۹/۰۵

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup