انتشار سخنان کامل رئیس پژوهشگاه رویان در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر»

پس از واکنش‌ها به پخش گزینشی قسمت‌هایی از  سخنان دکتر شاهوردی انجام گرفت؛
انتشار سخنان کامل رئیس پژوهشگاه رویان در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر»

پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی پس از واکنش‌ها در فضای مجازی به انتشار گزینشی قسمت‌هایی از  سخنان دکتر شاهوردی در پاسخ به سوال مجری برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» پیرامون «کدگذاری افراد توسط واکسن‌ها در دوره کرونا»، متن کامل این سخنان را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، به دنبال انتشار ویدئویی از سخنان دکتر عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان در رسانه‌ها پیرامون «کدگذاری افراد توسط واکسن‌ها در دوره کرونا»، این پژوهشگاه متن کامل این سخنان را که در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» روز یکشنبه ۶ آبان ماه از شبکه سوم سیما پخش‌شده است، منتشر کرد.
در این برنامه دکتر عبدالحسین شاهوردی در گفتگو با مجری برنامه به‌مرور دستاوردهای پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در زمینه درمان ناباروری، سلول‌های بنیادی و زیست‌فناوری پرداخت.
سخنان رئیس پژوهشگاه رویان در خصوص پرسش خاص مجری برنامه مبنی بر کدگذاری افراد توسط واکسن‌ها در دوره کرونا نشان می‌دهد که وی در پاسخ به این سوال گفت: این ادعا می‌تواند درست باشد؛ زمانی انسان قابلیت درمان برخی بیماری‌ها ازجمله هموفیلی، تالاسمی و دوشن که منشاء ژنتیکی دارند را نداشت اما امروزه توانایی حذف یا ترمیم ژنها پس از دستکاری سلولی وجود دارد؛ اما باید توجه داشت در چنین موضوعاتی غالباً اغراق می‌شود. همچنین باید توجه داشت که نگاه و رویکرد سلطه گران این است تا برای تسلط بر جامعه از علم و دانش استفاده‌های ابزاری مختلفی ببرند و دانش را فقط در اختیار خود داشته باشند.
گفتنی است در این برنامه دکتر عبدالحسین شاهوردی به زبانی ساده و شیوا مفاهیم پیچیده علم زیست پزشکی را تشریح کرد و گفت: حرکت به‌موقع پژوهشگاه رویان در مسیر کسب دانش سلول‌های بنیادی، موقعیت ممتازی را برای کشور به‌خصوص در منطقه خاورمیانه به وجود آورده است و امروز در موضوع تربیت نیروی انسانی، ایجاد زیرساخت‌های لازم در این حوزه و همچنین استفاده این سلول‌ها در درمان‌های صعب‌العلاج دستاوردهای خوبی داشته‌ایم.
دکتر شاهوردی ضمن معرفی انواع سلول‌های بنیادی و تمایز آن‌ها، به استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌ها، و چگونگی مداخله انسان پرداخت و گفت: سلول‌های بنیادی ارزش‌های افزوده بسیاری را برای جامعه به ارمغان آورده و امروزه بسیاری از محصولات سلولی و داروهای نوترکیب، با کمک سلول‌ها در محیط آزمایشگاه تولید می‌شوند و بحث‌های جدید ژن‌درمانی و سلول درمانی مباحث جدید علمی هستند.
دکتر شاهوردی خدمات تخصصی بانک خون بندناف رویان که بزرگ‌ترین بانک ذخیره‌سازی خون بندناف و پالایشگاه زباله‌های زیستی در منطقه است را یکی از دستاوردهای پژوهشگاه رویان و فرصتی مناسب برای خانواده‌های ایرانی و ثروتی نهفته که کاربردهای مختلفی در حوزه پزشکی دارد معرفی کرد و در ادامه گفت: از شرکت‌های معتبر و خیرین درخواست داریم تا در عرصه سرمایه‌گذاری در تحقیقات سلول‌های بنیادی ورود پیدا کنند تا بتوانیم با سرعت بیشتری به گسترش علم پزشکی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی ادامه دهیم.
تکمیلی
بینندگان گرامی، شما می توانید این برنامه را به طور کامل در لینک زیر مشاهده کنید. همانگونه که سخنان رئیس پژوهشگاه رویان نشان می دهد وی اشاره ای به استفاده از چیپ در واکسن ها نکرده است.
از محققین و پژوهشگران گرامی که با نگاه انصاف بعد از مشاهده کامل برنامه انتقاد منصفانه داشتند سپاسگزاریم. در ضمن باید توجه داشت که سؤال مطرح شده از سوی مجری برنامه بدون هماهنگی قبلی پرسیده شده است و با توجه به صحبت های قبل از سؤال اینگونه بایستی پاسخ ادامه می یافت که علم می تواند خیلی از غیر ممکن ها را ممکن کند و هیچ صحبتی در مورد واکسن نبود و این جمله به معنای تأیید سؤال نبوده و نیست که بخاطر واکسن این اتفاق افتاده است؛ چون در حال حاضر دانش، امکان تولید واکسن با این مشخصات را ندارد و در ادامه هم به این موضوع پرداخته شد که اینگونه برخوردها و سوء استفاده از علم تأثیر منفی روی رشد علم خواهد داشت. در ادامه لازم می دانیم از افرادی که در این مدت مشفقانه و از روی محبت تذکر دادند بی نهایت سپاسگزاریم.
برنامه سلام صبح بخیر: با حضور دکتر عبدالحسین شاهوردی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۸/۰۸

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup