مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا افتتاح شد/ مشارکت جهاددانشگاهی در ساخت دانشگاه نسل سوم ابوعلی سینا

مراسم افتتاحیه مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی، سیدرضی آقاسیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع، دکتر عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان، دکتر حسین بهاروند رییس مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا و پدر علم سلول‌های بنیادی ایران و سیدعلی ملک حسینی پدر علم پیوند کبد ایران، با همکاری متخصصین و جهادگران پژوهشگاه رویان وابسته به جهاددانشگاهی در بیمارستان پیوند اعضا در شیراز افتتاح شد.
دکتر حسن مسلمی نائینی در حاشیه این مراسم  بیان کرد: جهاددانشگاهی با همت و تلاش متخصصان و جهادگران خود علوم مختلف و مورد نیاز جامعه را تولید کرده و آنرا در اختیار دولت و جامعه (خیرین، سرمایه گذاران و…) قرار می‌داد.
وی افزود: از اوایل انقلاب اسلامی که جهاددانشگاهی تأسیس شد، مشکلات متعددی در کشور وجود داشت، دانشگاه‌ها تعطیل بود و حتی تحقیقاتی در دانشگاه شروع نشده بود اما جهاددانشگاهی از همان ابتدای تأسیس در زمینه‌های مختلف علمی، پزشکی، مهندسی، علوم انسانی و سایر رشته‌های مورد نیاز کشور اقدامات، تحقیقات و پژوهش‌های متعددی انجام داد.
دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس بسیاری از تجهیزات مورد نیاز در جبهه‌ها را تقویت کرد یا از بنیان ساخت، گفت: یکی از اقداماتی که جهاددانشگاهی انجام داد این بود که به خصوص در دهه ۶۰ که خروج ارز زیادی به خاطر درمان ناباروری و سایر موضوعات پزشکی از کشور خارج می‌شد را متوقف کرد.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: زنده یاد دکتر کاظمی آشتیبانی با تعدادی از جوانان جهاددانشگاهی و محققانی که همگی افراد متعهد و دارای ایمان و اعتقاد بودند، پژوهشگاه رویان را تأسیس کرد و کارهایی در حوزه درمان ناباروری و ژنتیک انجام داد که باعث شد پرچم جمهوری اسلامی هم در داخل هم در دنیا برافراشته شود.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی جزء ۱۰ پژوهشگاه بزرگ دنیاست، افزود: مباحث درمان ناباروری و ژنتیک آن ابتدا در تهران شکل گرفت اما بسیاری از نقاط کشور خواهان دریافت این خدمات بودند لذا شعب رویان در نقاط مختلف کشور ایجاد شد.
دکتر مسلمی نائینی با بیان اینکه بخشی از علوم حوزه درمان ناباروری و ژنتیک آن منحصراً در اختیار جهاددانشگاهی است، گفت: امروز در شیراز مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا افتتاح شد که دارای مراکز درمان ناباروری و ژنتیک است و این به دلیل آن است که جهاددانشگاهی افرادی که در پژوهشگاه رویان تربیت کرده است را به راحتی در اختیار دیگر بخش‌ها قرار می‌دهد به خصوص در جایی که خیران پای کار هستند و قطعاً جهاددانشگاهی کمک خواهد کرد.
رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های جهاددانشگاهی این است که تحقیق، پژوهش و کار در کنار هم هستند. در عین حال که در بیمارستان درمان انجام می‌دهند، همزمان روش‌های درمانی مختلف را تحقیق و پژوهش می‌کنند و این یکی از ویژگی‌های پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی هم هست.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی مراکز درمانی را در کنار مراکز پژوهشی قرار داده است، افزود: در آینده نزدیک در اینجا دانشگاه نسل سوم ابوعلی سینا با همکاری و همت جهاددانشگاهی در شیراز تأسیس خواهد شد تا هم تولید علم انجام داده و علم تولید شده را به کار گیرد.
 
آمادگی جهاددانشگاهی برای انتقال تجربیات و دانش‌ها به مراکز آموزشی و پژوهشی
دکترعبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی به دلیل ورود و عمق دادن به برخی از فعالیت‌ها، توانایی و تجربه‌ای پیدا کرده است که می‌تواند این تجربیات را در اختیار کانون‌هایی قرار دهد که می‌خواهند از آن‌ها استفاده کنند.
وی افزود: جهاددانشگاهی اعلام آمادگی کرده است تا هر کانونی که ظرفیت داشته باشد و بتواند در زمینه آموزش و پژوهش عرصه‌های ناباروری و ژنتیک انسانی و مباحث دیگر سلول درمانی، گیاهان دارویی و… فعالیت کند، تجربیات خود را منتقل کرده و دامنه خدمت خود را گسترش دهد.
رئیس پژوهشگاه رویان اظهار کرد: رویکرد ریاست کنونی جهاددانشگاهی این است که بتوانیم ارزش افزوده‌هایی که ایجاد کرده‌ایم را به بخش‌های مختلف جامعه منتقل کنیم و بسیاری از دانش‌هایی که به دست آمده است اما به دلایلی نتوانستیم وارد بازار کنیم، را وارد بازار کنیم به عنوان مثال اکنون محصولات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با کمک بخش خصوصی وارد بازار شده است.
دکتر شاهوردی با بیان اینکه پژوهشگاه رویان با همکاری مجموعه خیریه ابوعلی سینا شیراز، مرکز رویان ابوعلی سینا را راه‌اندازی کرد، افزود: با حمایت و پشتیبانی خیران و جهادانشگاهی و پژوهشگاه رویان، مجموعه رویان ابوعلی سینا در شیراز شکل گرفت که امروز شاهد افتتاح آن هستیم.
وی با تصریح اینکه با فعالیت این مرکز، خدمات درمان ناباروری رویان در شیراز مستقر می‌شود، گفت: جهاددانشگاهی رویکرد بسیار خوبی را در مباحث پزشکی مختلف که امروز از برخی از آن‌ها به عنوان انقلاب دوم در درمان‌های جدید یاد می‌کنند، انتخاب کرده است که جهاددانشگاهی فارس هم این رویکرد را در پیش گرفته است.
رئیس پژوهشگاه رویان با بیان اینکه ظرفیت‌های پزشکی خوبی در جهاددانشگاهی فارس با حضور متخصصان مختلف وجود دارد، گفت: ما هم در رویان به جهاددانشگاهی فارس قول داده‌ایم که کنارشان باشیم و تجربیات رویان را در اختیار جهاددانشگاهی فارس قرار دهیم.
دکتر شاهوردی بیان کرد: امیدواریم میان نهادهای مختلفی مثل رویان ابوعلی سینا، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهاددانشگاهی فارس در مباحث مختلف پزشکی همکاری و هم‌افزایی ایجاد شود تا بتوان قطب پزشکی بودن شیراز را تقویت کرد چرا که مردم اعتماد خوبی به توانمندی‌های پزشکی شیراز دارند.
رئیس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در پاسخ به یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه رویان چه خبر ویژه‌ای برای مردم شیراز دارد، گفت: یکی از این اخبار تغییر رویکرد مجموعه رویان جهاددانشگاهی است که مصداق آن هم راه‌اندازی خیریه رویان ابوعلی سیناست.
وی راه‌اندازی خیریه رویان ابوعلی سینا را مصداقی برای این قضیه و تحقق شعار سال به منظور جلب مشارکت‌های مردمی دانست چرا که این مرکز با کمک‌های مردم و خیران فعالیت می‌کند و سپس افزود: جهاددانشگاهی در سالی که بر اهمیت جلب مشارکت‌های مردمی تأکید شده است، پیشرو است و دامنه خدمت و دانش‌هایی که دارد را با کمک خیران و بخش خصوصی گسترش می‌دهد.
دکتر شاهوردی بیان کرد: سرمایه‌گذاری زیادی برای مجموعه خیریه رویان ابوعلی سینا انجام شده است و این ظرفیت باعث شد تا ما هم مشارکت و کمک کنیم به شرطی که هیچ مدیریت اجرایی در این مجموعه نداشته باشیم و تنها از نظر علمی کنارشان خواهیم بود. این رویکرد باعث افزایش خدمات مجموعه مذکور خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه همیشه تعامل و ارتباط خوبی میان جهاددانشگاهی و رسانه‌ها وجود دارد، گفت: اگر رسانه‌ها اخبار رویان و جهاددانشگاهی را به خوبی منعکس نمی‌کردند، مردم هم شناخت قوی از فعالیت‌های علمی این نهاد نداشتند.
 
دنبال تأسیس دانشگاه نسل سوم ابوعلی سینا هستیم
در ادامه دکتر حسین بهاروند رییس مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا گفت: قرار است مجموعه ابوعلی سینا یکی از بهترین دانشگاه‌های جهان را بسازد زیرا دانشگاه یکی از ارکان پیشرفت هر جامعه‌ای است.
وی با بیان اینکه انتظار می‌رود دانشگاه آموزش و پژوهش باشد اما نکته مهم عمل در آن است، افزود: بناست که دانشگاه نسل سومی به نام دانشگاه ابوعلی سینا در شیراز تأسیس شود که در کنار آن قسمت عملیاتی و کارآفرینی و به عبارت دیگر دره فناوری‌های این دانشگاه بناست که مؤسسه رویان ابوعلی سینا باشد.
دکتر بهاروند یادآور شد: نطفه موسسه رویان ابوعلی سینا در قالب همکاری پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و مرکز پیوند اعضا ابوعلی سینا به مهر ۱۴۰۱ باز می‌گردد که با حمایت استاندار فارس، ملک حسینی و خیران و خانواده رویان جهاددانشگاهی قوام یافت و رخت هویت پوشید.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان اظهار کرد: این مؤسسه در گام اول سعی کرد در جهت حل دو چالش در کشور یعنی مشکل باروری و تشخیص‌های پزشکی گام بردارد و بر همین اساس دو مجموعه را تشکیل داد که این کار با کمک خیران و همکاران ممکن نبود.
وی با بیان اینکه کار یک پزشک کار خیریه است چون می‌خواهد کار خوب انجام دهد، افزود: یک استاد هم کار خیریه انجام می‌هد به شرط آنکه هرچه یاد گرفتهاست به دیگران منتقل کند. انسان‌ها در کار خیر با هم رقابت می‌کنند.
دکتر بهاروند انجام امور خیر را یک توفیق الهی دانست که باید برای آن شاکر باشیم و سپس ادامه داد: با افتتاح این موسسه نباید فکر کنیم که کار تمام شده است، بلکه تازه ابتدای راه هستیم.
رییس مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا به وضعیت بیماری پارکینسون اشاره کرد و افزود: لازم است جایی برای پیشگیری، درمان و تشخیص بیماری پارکینسون ایجاد شود و لازم است یک مرکز ملی برای این بیماری تأسیس کنیم و بهترین مکان می‌تواند مرکز خیریه ابوعلی سینا باشد.
وی از عموم مردم ایران خواست تا کمک کنند که در مرکز خیریه رویان ابوعلی سینا، مرکز ملی پارکینسون تأسیس شود و در ادامه گفت: در این مرکز از روش‌های علمی با استفاده از سلول‌های بنیادین اقدامات مختلف پیشگیری و درمان پارکینسون را انجام خواهیم داد.
 
عموم مردم در پیشرفت علم و تکنولوژی مشارکت داشته باشند
سیدعلی ملک حسینی امروز، گفت: اگر خوب قرآن بخوانیم و علم هم یاد بگیریم، متوجه خواهیم شد که قرآن چارچوب راه درست هدایت را ترسیم می‌کند و تمام اصرار آفرینش در آن است.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم، بر ضرورت تدبر در قرآن کریم تأکید کرد و افزود: برای تدبر در آیات قرآن باید دائماً آیات آن را تکرار کرد تا بتوانیم به تدبر در قرآن کریم دست یایبم.
ملک حسینی با بیان نکاتی درباره علم ژنتیک و علم پزشکی که در قرآن کریم هم درباره آن مطرح شده است و با توسعه علم، معجزات قرآن کریم نمایان شده است، گفت: همه موجودات زنده‌ای که در کائنات وجود دارد، فقط از ۴ عنصر ساخته شده است.
پدر علم پیوند کبد ایران با تصریح اینکه بهترین شرح نطفه در قرآن کریم آمده است، برخی از آیات قرآن کریم در این رابطه را یادآور شد و افزود: سلول نطفه‌ای که خداوند خلق کرده است، سلول بنیادین است.
وی به احداث مرکز رویان ابوعلی سینا اشاره کرد و افزود: این مرکز رویانی که اینجا احداث شده است باید مهندسی معکوس خود را ادامه داده و جلو رود. هنوز مباحث زیادی از علم وراثت مانده است که باید کشف کند و هنوز ۹۸ درصد DNA معلوم نیست که چیست و تنها ۲ درصد آن شناخته شده است.
ملک حسینی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم تأکید کرده است که انسان را در بهترین زمان و مکان خلق کرده است، به تحلیل این آیه و همچنین آیات بعدی و ارتباط آن با علم ژنتیک و وراثت پرداخت و گفت: این کاری که در رویان شروع کردیم، یک کار تجاری نکردیم اما تجارت در آن می‌آید زیرا هرچیزی که نیاز مردم باشد، خود مردم به سمت آن می‌آیند و حتی نیاز به تبلیغات هم ندارد.
موسس بیمارستان خیریه ابوعلی سینا اظهار کرد: اینجا را احداث کردیم و چند گروه ما را یاری دادند. خیران اصلی خانواده‌هایی هستند که اجازه دادند در سخت‌ترین شرایط، اعضای عزیز آن‌ها اهدا شود و دوم خیرانی هستند که در احداث این مرکز اهتمام داشتند.
وی با بیان اینکه خیرانی داریم که هرچه دارند اهدا می‌کنند، افزود: امروزه ساختن این مرکز سرطان از نان شب هم واجب‌تر است زیرا یک بیمار سالم بدون نان شب می‌تواند بخوابد اما با درد سرطان نمی‌تواند بخوابد لذا باید تا می‌توانیم کمک کنیم. هرکه خداوند بیشتر به او عطا کرده است، وظیفه‌اش است که بیشتر کمک کند.
ملک حسینی بیان کرد: مراکزی که در بیمارستان ابوعلی سینا می‌سازیم کمتر از ۱۵ هزار میلیارد تومان خرج ندارد. اگر همه دست به دست هم دهند، قطعاً این مراکز ساخته می‌شوند. باید خیران در این زمینه مسابقه دهند.
وی با بیان اینکه ما به خصوص در علوم پایه بسیار عقب هستیم و اگر شب و روز کار نکنیم، نمی‌رسیم، تأکید کرد: باید کار عاشقانه و عارفانه انجام دهیم تا به قله‌های رفیع علم دست یابیم.
ملک حسینی، تمام موارد پیشرفته تکنولوژی در کشورها توسط مردم ساخته شده است نه مردم، افزود: در کشورمان هم باید اینگونه باشد و کاری نداشته باشیم چه کسی در دولت در رأس است. مردم خودشان در این زمینه اهتمام داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۰۶

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup